9 Şubat 2012 Perşembe

Yavru Kedi Almak


Çoğunlukla insanlar yetişkin, bir kedi almak yerine yavru bir kedi almayı isterler. Küçücük patileri, muzip koşturması ve pofuduk tüyleriyle bir kedi yavrusunun cazip gelmesini yadırgayacak değilim. Bununla beraber, kendi başına beslenebilen ve tuvaletini yapabilen beş haftalık bir kedi yavrusunun temel eğitimi tamamlanmış değildir. Dört, beş haftasını doldurmuş bir kedi yavrusunu sahiplenmeden önce bir iki hafta daha beklemenizi tavsiye ederim.

Bu iki hafta içinde, biraz daha anne eğitimi ve sıcaklığı almış bir kedi yavrusunun ev ortamınıza adaptasyonu çok daha iyi olacaktır. Sadece bununla kalmayıp, temizlenmeyi ve bir miktar avcılığı   annesinden öğrenme şansına sahip olur. Erken sahiplendirilen pek çok kedide ciddi uyum sorunları ve eğitim problemleri yaşanır.
Yedi sekiz haftasını doldurmuş bir kedi yavrusunu aldıktan sonra, onu annesi gibi taşımaya kalkmayın. Annelerinin elleri olsaydı, emin olun o da sizin taşıyabileceğiniz gibi elleriyle avucuna alarak taşırdı. Bazı özel durumlar haricinde, yavru kedinizi bir eliniz arka ayaklarından destekleyerek, diğer elinizle de ön ayaklarının arkasından göğsünü tutarak taşıyın.

Kedinizi ensesinden tutacağınız durumlar ise, onun hiç sevmediği ilaçları verirken ya da aşılarını yaptırdığınız zamanlardan ibarettir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder